24chasa.bgНай-малките – близначки – са първокласнички, едно от момчетата ще е абитуриент, най-голямата

...
24chasa.bgНай-малките – близначки – са първокласнички, едно от момчетата ще е абитуриент, най-голямата
Коментари Харесай

Достойна българска майка се грижи за 13-те си деца без помощи!

24chasa.bg

Най-малките – близначки – са първокласнички, едно от момчетата ще е зрелостник, най-голямата щерка има 4-годишно момиченце

Тя е майка на 13 мечтани деца, а вестник " 24  часа " я подреди сред  достойните  българи след като на 31 декември роди в казанлъшката болница близначките Ивана и Николета – 12-о и 13-о подред дете в фамилията.

Тогава Цанка живееше със фамилията си в село Кънчево, община Казанлък, през днешния ден всички са в Гурково. Да се реалокират там, ги предложения локалният предприемач Кольо Атанасов, който даде безплатно на фамилията къща с двор.

По документи те към този момент са благосъстоятелност на Палови. Току под покрива на  къщата се вее  българският  трибагреник 

Семейството е все по този начин заедно макар парадокса, че 13-те деца и родителите им Цанка и Иван нямат обща фотография, на която всички са дружно.

“Ако искаш да ни събереш, би трябвало да правиш колаж ”, предизвестява Цанка. Все някой ще липсва, а и най-големите момчета – Николай, който в края на януари ще стане на 30 година, и 26-годишният Мариян, изрично отхвърлят да вземат участие в сходни масовки.

Най-голямата кака – Елена, към този момент отлетя от фамилното гнездо – омъжи се, откакто приключи локалната гимназия, и сама към този момент е майка на 4-годишно момиченце, което носи нейното име – Елена. Живее наоколо, брачният партньор е от града. Нарича се Иван и дружно с бащата на Елена, също Иван, работели в една и съща строителна бригада, оттова и младите се срещнали.

Останалите 10 деца към момента са възпитаници – всички в Гурково.

“Много постоянно ме изпитват дали зная  имената на  всичките си 
братя и сестри,  а по-късно – и кой в кой клас е ”, признава 11-класникът Димо, който е решил самичък да удължи коледната си почивка.  

“След батковците Николай и Мариян и кака Елена, на 23 година, идва 18-годишният Христо, който тази година ще бъде зрелостник и желае да продължи нагоре с образованието си. После съм аз, след мен са 15-годишният Петьо и 13-годишният Георги ”, изброява Димо.

След това идва ред на 12-годишните близнаци Димитър и Надежда, които учат в VI клас, 11-годишната Мария е в V, Александра, на 10 година, е в III клас.

Накрая са близначките Ивана и Николета, първокласничките. Тях майка им не ги пуска на занималня, тъй като там се разсейвали, и по тази причина си готвят уроците у дома.



За тях като най-малки Дядо Коледа бил великодушен – донесъл лакомства, ботушки, флумастери, моливи. По-големите, както доста техни връстници, не се отделят от компютрите, а на 12-годишния Димитър му дай единствено да рита топка.

Тъкмо поради Димитър Цанка не разрешава да вършат на децата ваксини, до момента
никое от тях 
не е вкусвало 
и антибиотик 

Цялата обява ТУК

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР